Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

neděle 10. prosince 2017

Tabák z Číny

Čínskej tabák 


Kamarád Biftek, výrobce dýmek, byl nedávno v Číně na China Pipe Show a vedle dalších pěkných suvenýrů a čajů, mi dovezl i paklík čínského tabáku. 


 Je to pěkná zlatavá tobolka, jejíž vzhled mi hned připomněl jisté tobolky dánského MacBarena. 
Vedle čínských znaků se dá na tobolce najít i něco málo v latince. Hned nahoře, na přední straně, je uvedena pravděpodobně značka "GREATWALL CIGAR" a pod tím "BASI" což by mohl být název tabáku. Trochu níž, pod obrázkem tabákového listu, se nachází stupnice s vyznačenou jedničkou, což bude síla tabáku a jedná se tedy o slabý tabák, což by odpovídalo. Dále se dá vyčíst gramáž, 40 gramů. 
Na zadní straně se uvádí výrobce "China Tobacco Sichuan Industrial CO., LTD.".
 Do zlatavé papírové tobolky výrobce vlepil papírovou kapsu, uvnitř potaženou hliníkovou fólií, díky tomu dokonale těsní a tabák nevysychá. Kapsa je navíc zakončena zipovým uzávěrem, takže se dá opakovaně otevřít a znovu uzavřít a pořád těsní, což je geniální řešení. Tabák není třeba přendavat do dózy a podobně, aby nevyschnul. 
 Super. Kéž by tohle bylo na všech tobolkách. 


 Tabák samotný je tmavší směs, jemného řezu a za syrova voní po švestkách a čokoládě. Mluvím ale pouze o tónech ve vůni tabáku, není to aromatizace, jedná se o přírodní tabák. Při kouření je znát jistá kořeněnost. Složení tabáku mi není známé, ale tipnul bych si, že ona kořeněnost bude pravděpodobně z příměsi orientu, možná kentucky. Celková chuť je příjemná, není to nudné, nevýrazné listí, ale poměrně zajímavý naturál. Hoří způsobně, na první zapálení a nemám s ním žádný problém. Takový ten jednoduchý, nezáludný tabák na každodenní kouření. 
 Za mě rozhodně palec nahoru. 


Žádné komentáře:

Okomentovat